​Rijeka: Uzeo novac, a građevinske radove nije napravio

Slika /A%20Nove%20Fotke/policija12.JPG

Osumnjičeni 36-godišnjak je za oko 11.200 kuna oštetio riječku udrugu počinjenjem kaznenog djela prijevare u gospodarskom poslovanju

FOTO: Ilustracija
 
Kaznenim djelom prijevara u gospodarskom poslovanju oštećena je riječka udruga koju je 36-godišnji hrvatski državljanin materijalno oštetio.  Riječ je o osumnjičeniku nad kojim su kriminalističko istraživanje proveli policijski službenici I. policijske postaje te utvrdili da su ovlaštene osobe spomenute udruge tijekom studenoga 2020. godine usmeno dogovorili s 36-godišnjakom izvođenje građevinskih radova u prostorima udruge.  
Tom prilikom je i dogovoreno kako će mu predstavnici udruge uplatiti iznos od oko 11.200 kuna za kupnju potrebnog alata dok ih je osumnjičenik doveo u zabludu obećavajući besplatnu uslugu izvođenja radova. Iako je uplaćeni novac preuzeo, radove nije obavio, a niti je do danas vratio novac.

Pod sumnjom u počinjenje navedenog kaznenog djela,  36-godišnjak je završetkom istraživanja kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.

Stranica