Rijeka: Sajam mogućnosti za više od dvije tisuće učenika

Slika IMG_0012.jpg

“Cilj je animirati što veći broj djece osnovno školskog uzrasta za uključivanje u izvannastavne aktivnosti kao jedan od načina zaštite djece od sredstava ovisnosti i drugih oblika rizičnog ponašanja“, naglasila je Ingrid Mavrić, policijska službenica za prevenciju u Odsjeku za prevenciju Policijske uprave primorsko-goranske. Za učenike su organizirana i natjecanja u potezanju konopa, skakanju u vrećama te natjecanje u trci „kariola“.

FOTO: PU PG

Danas su u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj na održanoj konferenciji za novinare najavljene aktivnosti povodom Sajma mogućnosti.

Na Sajmu mogućnosti koji će se  održati sutra 22. svibnja 2012. godine u vremenu od 09,00 do 13,00 sati u Dvorani mladosti u Rijeci, očekuje se više od 2 000 učenika riječkih osnovnih škola. Oni će uz prigodan kulturno-zabavni program imati priliku upoznati se nizom aktivnosti koje nude razne kulturno-umjetničke, sportske i druge udruge.

Cilj je animirati što veći broj djece osnovno školskog uzrasta za uključivanje u izvannastavne aktivnosti kao jedan od načina zaštite djece od sredstava ovisnosti  i drugih oblika rizičnog ponašanja“, naglasila je Ingrid Mavrić, policijska službenica za prevenciju u Odsjeku za prevenciju Policijske uprave primorsko-goranske.  Za učenike su organizirana i natjecanja u potezanju konopa, skakanju u vrećama te natjecanje u trci „kariola“.

Sajam mogućnosti dio je preventivnog programa  „Zajedno više možemo“ koji se provodi u suradnji ove Policijske uprave i Grada Rijeke  od 2010. godine. "Ovaj program prevencije  objeručke  je prihvaćen u Gradu Rijeci", istaknula je  dr. Karla Mušković iz Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke, naglasivši  kako Grad daje kako logističku  i organizacijsku, tako i financijsku potporu provođenju navedenog Programa. Mušković je nadalje istaknula važnost programa posebno kada je  riječ o primarnoj prevenciji kod djece i mladih te dodala kako se započelo i s evaluacijom samoga Programa.



Stranica