​Rijeka: Prometna policija zaustavila ga u vožnji pod utjecajem alkohola i bez vozačke dozvole

Slika /A%20Nove%20Fotke/prometna.jpg

Zbog počinjenih prekršaja, 57-godišnjaku je predložena novčana kazna od 5300 eura te izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom B kategorije u trajanju od najmanje šest mjeseci

FOTO: Ilustracija
 
Jučer oko 11 sati u Rijeci je Mobilna jedinica prometne policije u vrijeme nadzora prometa u ulici Corada Iliasicha zaustavila 57-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola i bez vozačke dozvole.

Alkotestiranjem mu je očitana koncentracija od 1,70 promila alkohola, a provjerom je utvrđeno da nema vozačke dozvole, odnosno, vozilom je upravljao prije stjecanja prava na upravljanje vozilom B kategorije. Odmah je izdvojen iz prometa i priveden na postupanje u policijske prostorije gdje je po završetku zbog počinjenih prekršaja i sankcioniran.

U skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, optužnim prijedlogom mu je predložena novčana kazna od 5300 eura te izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom B kategorije u trajanju od najmanje šest mjeseci.
 
Tijekom jučerašnjeg dana u prometu je evidentirano i 13 prometnih nesreća u kojima su tri osobe teško ozlijeđene, a dvije lakše. Dvije osobe su teško ozlijeđene u nesreći u vožnji mopedom u Crikvenici, hrvatski državljanin i njemačka državljanka, dok su se kretali mokrim kolnikom.
Očevidom je utvrđeno kako je vozač zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad mopedom te je s vozilom i putnicom pao na kolnik. Liječnička pomoć im je pružena u KBC Rijeka.
 
Pozivamo sve sudionike u prometu, a posebice vozače, da poštuju sve prometne propise i pravila u cilju smanjenja mogućnosti izazivanja prometnih nesreća, osobito onih s najtežim posljedicama.
 

Stranica