Riječka policija uhitila dvoje zbog niza drskih krađa, razbojništva i provale

Slika 2021/lisice.jpg

Osumnjičenici su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu, dok je 39-godišnjak predan pritvorskom nadzorniku

FOTO: Ilustracija 

Policijski službenici I. policijske postaje Rijeka su u suradnji s II. policijskom postajom Rijeka proveli su kriminalističko istraživanje nad dvoje hrvatskih državljana u dobi od 39 i 43 godina zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela iz domene imovinskog kriminaliteta.

Naime, policija je pronašla osumnjičenika koji je 14. lipnja u popodnevnim satima na autobusnoj stanici na Brajdi u Rijeci oštećenoj 46-godišnjakinji s vrata otrgnuo lančić. Riječ je o 39-godišnjem hrvatskom državljaninu te je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je osumnjičen za još nekoliko kaznenih djela.

Spomenuti se sumnjiči da je istog dana u večernjim satima na Mlaci u Rijeci zajedno s 43-godišnjakinjom došao do dvoje hrvatskih državljana koji su sjedili na klupi te su od njih tražili da im predaju novac, što je jedan od oštećenika odbio nakon čega ga je 39-godišnjak poprskao po licu sprejom s nadražujućom tvari tzv. suzavcem, a zatim udario. Potom su mu iz džepova otuđili novac i mobitel nakon čega su se udaljili u nepoznatom  smjeru.

Osim toga, 21. lipnja u autobusu gradske linije osumnjičenici su s vrata otrgnuli lančić muškoj osobi, a 23. lipnja muškarcu su otuđili mobitel te se udaljili iz autobusa.  Osim navedenog, 39-godišnjak se sumnjiči da je 19. lipnja u središtu Rijeke prišao s leđa ženskoj osobi koja je pričala na mobitel i otuđio joj lančić te pobjegao.

Također, sumnjiče se i da su 6. lipnja u popodnevnim satima provalili u stan na Piramidi u Rijeci i otuđili više umjetničkih slika.  

Navedenim kaznenim djelima oštećeno petero hrvatskih državljana i jedna pravna osoba za oko 3800 eura. Dio otuđenih predmeta je pronađen i bit će vraćen vlasnicima.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela teških krađa i razbojništva, osumnjičenici su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu, dok je 39-godišnjak predan pritvorskom nadzorniku.

Stranica