Riječka policija podržala Udrugu za sindrom Down - Rijeka 21

  • Slika vijesti/2018/daun%206%20novi.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Djevojčica Matea zaželjela je da nastupa u policijskoj odori pa se Policijska uprava primorsko-goranska pobrinula ispuniti joj želju i dati podršku u nastupu. Osim male policajke bili su tu i invalid u invalidskim kolicima, nogometaš HNK Rijeke, profesorica, učenik, poslovnjak u odijelu s aktovkom, doktor, stomatolog, balerine, reper, rokerice, „metalke“, čistačica-sobarica, koji su predstavljali  zajedništvo, različitost i potrebu za sinergijom.

FOTO: pu pg
 
Policijske službenice Policijske uprave primorsko-goranske podržale su na danas održanom Festivalu stvaralaštva i postignuća djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom u Rijeci, svoju „novu kolegicu“ i njene prijatelje iz Udruge za sindrom Down – Rijeka 21.

Najmlađi članovi ove udruge izvodili su danas plesno-scenski nastup kojim su zorno prikazali značaj i ulogu pojedinca koji zajedno stvaraju sinergiju toliko potrebnu svakoj zajednici. Djevojčica Matea zaželjela je da nastupa u policijskoj odori pa se Policijska uprava primorsko-goranska pobrinula ispuniti joj želju i dati podršku u nastupu. Osim male policajke bili su tu i invalid u invalidskim kolicima, nogometaš HNK Rijeke, profesorica, učenik, poslovnjak u odijelu s aktovkom, doktor, stomatolog, balerine, reper, rokerice, „metalke“, čistačica-sobarica, koji su predstavljali  zajedništvo, različitost i potrebu za sinergijom. Nakon razigranog nastupa koje je pratio band „Vdovnjaci“ uslijedilo je fotografiranje za uspomenu s policijskim službenicama, koje su svojim novim prijateljima podijelile simbolične privjeske s likom policajca.

Prvi dio Festivala održao se danas u prijepodnevnim satima u prepunoj dvorani Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku, a inače je riječ o manifestaciji koja se održava od 2002. godine u sklopu projekta “Rijeka – Zdravi grad” Grada Rijeke. Na Festivalu, svoja glazbena, plesna, dramska i likovna znanja i umijeća prezentiraju djeca s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom. Svoj doprinos svake godine daju i druge udruge, ustanove i skupine građana. Ove godine i Policijska uprava primorsko-goranska s velikom radošću dala je podršku Udruzi za sindrom Down – Rijeka 21.


Stranica