Rezultati tjednog nadzora brzine – 623 prekršaja

Slika /PROMET/2016/24-sata2016%20(30).JPG

Najveća brzina koju su zabilježili policijski službenici izmjerena je 13. kolovoza oko 18.40 sati na Šetalištu 13. divizije u Rijeci

Tijekom proteklog tjedna, od 12. do 18. kolovoza prometna policija je na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske pojačano nadzirala brzinu kretanja vozila.
U tom razdoblju kontrolirana su 704 vozila, a zabilježena su 623 prekršaja prekoračenja brzine. Od ukupnog broja, 320 prekršaja su zabilježili policijski službenici, dok su 303 prekršaja zabilježena tehničkim sredstvima bez zaustavljanja vozila.
Najveća brzina koju su zabilježili policijski službenici izmjerena je 13. kolovoza oko 18.40 sati na Šetalištu 13. divizije u Rijeci, gdje je zaustavljen 28-godišnji vozača koji je osobnim vozilom, riječkih registracijskih oznaka upravljao brzinom od 73 km/h unatoč ograničenju brzine od 40 km/h.
Tehničkim sredstvima, odnosno kamerom najveća brzina je zabilježena tijekom poslijepodneva 15. kolovoza na području Rujevice u Rijeci, gdje se vozač motocikla kretao brzina od 168km/h iako je ograničenje brzine na tom mjestu  60 km/h.
Pojačani nadzor brzine kretanja vozila proveden je sukladno planu organizacije TISPOL, na području ove Policijske uprave i svih ostalih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj.
Budući da je nepropisna i neprilagođena brzina jedan od glavnih uzročnika prometnih nesreća prometna policija će i nadalje poduzimati sve mjere i radnje u cilju prevencije ovih, ali i drugih prometnih prekršaja, posebice onih koji uzrokuju prometne nesreće s najtežim posljedicama.

Stranica