Rezultati pojačanog nadzora mopeda i motocikala

Slika PROMET/mala.jpg

Foto: PU primorsko-goranska

Policijski službenici za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave primorsko-goranske proveli su u petak 27. travnja u razdoblju od 13 do 18 sati akciju pojačanog nadzora u prometu, u kojoj su nadzirali vozače mopeda i motocikala.

Za vrijeme spomenute akcije ukupno su kontrolirana 154 vozača, od toga 101 motociklist i 53 mopedista. Bez zaštitne kacige vozilo je 5 vozača, a zaustavljen je 1 neregistrirani moped. Za vrijeme akcije 1 motocikl je bio tehnički neispravan, kao i 5 mopeda. Prije stjecanja prava na vožnju motociklom su upravljala 3 vozača, a mopedom 1.

Evidentiran je i 1 slučaj nepropisno postavljenih registarskih pločica na motociklu.

U akciji je podneseno 6 optužnih prijedloga, 6 prekršajnih naloga, 6 novčanih kazni i 13 pismenih upozorenja vozačima koji su počinili prometne prekršaje.

Policija je svim zaustavljenim vozačima podijelila promidžbene letke, na kojima su otisnuti savjeti vozačima, kojih bi se svi trebali pridržavati s ciljem izbjegavanja najtežih posljedica u prometu. Vozačima koji su vozili po propisima, te nisu imali ranije evidentiranih prometnih prekršaja, načelnik Odjela za sigurnost cestovnog prometa Boris Skeledžić darovao je prigodni USB stick.



Stranica