Rezultati nadzora vozača mopeda i motocikla

Slika 2023/motociklist.jpg

Prometna policija će i nadalje poduzimati mjere i radnje radi poboljšanja stanja sigurnosti u prometu i prevencije prometnih nesreća

FOTO: Ilustracija

U subotu, 15. lipnja između 16 i 20 sati na području Policijske uprave primorsko-goranske policijski službenici prometne policije pojačano su nadzirali vozače mopeda i motocikala. Tijekom ova četiri sata evidentirano je ukupno 18 prometnih prekršaja, od kojih osam prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila.
 
Osim toga, tijekom pojačanog nadzora zabilježeni su i drugi prekršaji, odnosno tri prekršaja neisticanja registracijske pločice, po jedan prekršaj vožnje pod utjecajem alkohola te dva ostala prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama, temeljem kojeg su i sankcionirani svi vozači zatečeni u počinjenju prometnih prekršaja.
 
Pojačani nadzor proveden je u cilju prevencije stradavanja vozača mopeda i motocikla koji su jedna od najugroženijih skupina sudionika u prometu.
 
Prometna policija će i nadalje poduzimati mjere i radnje radi poboljšanja stanja sigurnosti u prometu i prevencije prometnih nesreća, a posebice onih s najtežim posljedicama.
 
U cilju smanjenja mogućnosti nastanka prometnih nesreća i njihovih posljedica vozače mopeda i motocikala, ali i ostale sudionike u prometu policija poziva na odgovorno ponašanje i dosljedno poštivanje prometnih pravila i propisa.
 
 

Priopćenja