Rezultati akcije u prometu " Martinje"

Slika A%20Nove%20Fotke/Alkotest-kontrola.jpg

Rekordna koncentracija alkohola od 2,17 g/kg zabilježena je kod 49-godišnjeg vozača osobnog vozila marke Citroen, riječkih registracijskih oznaka, koji je zatečen 9. studenoga u Matuljima

FOTO: Ilustracija
 
U protekla četiri dana djelatnici prometne policije na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proveli su preventivno-represivne aktivnosti, odnosno akciju „Martinje“, s ciljem sprječavanja vožnje pod utjecajem alkohola te počinjenja drugih prekršaja.
 
Tijekom akcije zabilježeno je ukupno 274 prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega su 32  prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, zatim 66 prekršaja prekoračenja brzine, 22 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 21 prekršaj nepropisnog korištenja mobitela u vožnji te ostali prekršaji.
 
U navedenom vremenu ukupno su alkotestirana 293 vozača, a nedozvoljene koncentracije alkohola između 0,51 i 1,00 g/kg izmjerene su kod 11 vozača,  kod osam vozača izmjerena je koncentracija alkohola između 1,01 i 1,50 g/kg, dok je s koncentracijom alkohola iznad 1,51 g/kg zatečeno šest vozača.  Pri koncentraciji alkohola do 0,5 g/kg (mladi i profesionalni vozači) zatečeno je sedam vozača.
 
Najveći broj alkoholiziranih vozača, njih 16  je u dobi od 18 do 24 godina, od 31 do 40 godine života je sedam vozača, slijede četiri vozača u dobi od 41. do 50. godine života, tri vozača u životnoj dobi većoj od 50 godina, kao i zatečena dva vozača u dobi između 25 i 30 godina.
 
Rekordna koncentracija alkohola od 2,17 g/kg zabilježena je kod 49-godišnjeg vozača osobnog vozila marke Citroen, riječkih registracijskih oznaka, koji je zatečen u subotu, 9. studenoga oko 1 sat na širem području Matulja.
 
Izdvajamo i najveću nedozvoljenu brzinu od 175 km/h zabilježenu u nedjelju, 10. studenoga na auto cesti A6, potez Kikovica-Čavle. Posada policijskog presretača zatekla je 51-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao motociklom marke Kawasaki, pulskih registracijskih oznaka, na mjestu gdje je ograničenje brzine na 80 km/h. Zbog počinjenog prekršaja uručen mu je prekršajni nalog, a sankcioniran je novčano s  5 000 kuna te oduzimanjem vozačke dozvole na rok od mjesec dana.
 
Inače, u spomenutom razdoblju evidentirana su i trojica recidivista u prometu i to dva počinitelja koja su upravljala vozilima bez položenog vozačkog ispita te jedan zatečen u vožnji pod utjecajem alkohola.
 

Stranica