Rezultati akcije „Martinje“

Slika alkotest02.jpg

FOTO: Ilustracija 

Policijski službenici prometne policije Policijske uprave primorsko-goranske u vremenu od 8. do 11. studenog pojačano su nadzirali promet na cestama, prvenstveno s ciljem sprječavanja vožnje pod utjecajem alkohola.

U ovom razdoblju pod utjecajem alkohola zatečen je 71 vozač. Svi zatečeni vozači upravljali su osobnim vozilima. Najviše vozača, njih 37 imalo je koncentraciju alkohola od 0,51 do 1,00 g/kg, dok je kod 8 vozača izmjerena koncentracija alkohola iznad 1,51 g/kg. U dobi od 25. do 30. godine bila su 23 alkoholizirana vozača, a slijedi ih 21 alkoholizirani vozač u dobi od 31. do 40. godine života.

Najveća izmjerena koncentracija alkohola od 2,48 g/kg, tijekom akcije je zabilježena 48-godišnjaku iz Lovrana. Policija ga je zatekla 8. studenog oko 21,30 sati u Iki dok je upravljao osobnim bez registracijskih oznaka.

Pored alkohola, u istom su razdoblju evidentirani i drugi prekršaji kojima se ugrožava sigurnost prometa na cestama. Tako je zabilježeno 148 prekršaja nedozvoljene brzine. Najveća brzina evidentirana je 8. studenog oko 12,18 sati na području Vrbovskog gdje je vozač, upravljajući osobnim vozilom, zagrebačkih registracijskih oznaka vozio brzinom od 172 km/h na mjestu gdje je brzina ograničena na 110 km/h.

Od ostalih prometnih prekršaja izdvajamo 25 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 10 prekršaja upravljanja vozilom kojem su istekle prometne isprave i tehnički pregled vozila te 3 prekršaja upravljanja vozilom usprkos važećoj zabrani upravljanja.

Svi vozači koji su počinili prekršaje iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama prekršajno su prijavljeni.

Nadalje, u vremenu od 8. do 11. studenog dogodilo se 46 prometnih nesreća u kojima je šest osoba teže ozlijeđeno, a 12 lakše. Od ukupnog broja prometnih nesreća 35 ih je bilo s materijalnom štetom.



Stranica