Razriješena kaznena djela prijevare na štetu starijih osoba

Slika 2021/lisice.jpg

Počinjenim kaznenim djelima oštećene su hrvatske državljanke u dobi od 73 i 84 godine za oko 79 000 kuna

FOTO: Ilustracija

Crikvenička policija je u suradnji s Policijskom postajom Poreč – Parenzo provela kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana u dobi od 19 i 37 godina zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela prijevara počinjenih na području njihove nadležnosti na štetu dvije hrvatske državljanke u dobi od 73 i 84 godine.

Naime, 84-godišnjakinju je u srpnju telefonski nazvala nepoznata muška osoba predstavivši se kao djelatnik banke i pritom joj je rečeno da joj je u banci isplaćen novac za koje se sumnja da je krivotvoren. Ubrzo je na njenu adresu stigao nepoznati muškarac kojeg je ovaj s kojim je telefonski razgovarala predstavio kao djelatnika banke te joj je rečeno da joj preda novac koji će joj nakon obavljenih provjera vratiti. Oštećena mu je povjerovala i predala novce koje osumnjičeni nije vratio.

Isto tako, u srpnju je 73-godišnjakinju nazvao nepoznati muškarac predstavivši se kao policijski službenik Policijske postaje Crikvenica i rekao joj da je u jednoj trgovini platila kupljeno s krivotvorenom novčanicom od 200 kuna te da bi trebala doći u policijsku postaju. Također, muškarac joj je najavio skorašnji dolazak drugog muškarca na njenu adresu koji će provjeriti njezin novac zaprijetivši joj uhićenjem ako ne bude surađivala. Ubrzo zatim, na vrata kuće je pozvonila druga muška osoba koja se predstavila kao policajac pokazujući ispravu, nalik na policijsku značku, govoreći da ga je poslala osoba s kojom je oštećena ranije razgovarala na telefon i da je došao fotografirati novac te je sa stola u dnevnom boravku uzeo novčani iznos od oko 24 000 kuna.

Nakon što je uzeo novac rekao je da ga ide fotografirati u kombi kojeg je parkirao nedaleko kuće, ali se više nije vratio te je oštećena shvatila da je prevarena.

Počinjenim kaznenim djelima oštećene su hrvatske državljanke u dobi od 73 i 84 godine za oko 79 000 kuna.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela i na području istarske županije, osumnjičenici su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu i predani u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Stranica