Ravna Gora: U prometnoj nesreći teško ozlijeđen 65-godišnjak

Slika /A%20Nove%20Fotke/prometna09.jpg

Očevidom je utvrđeno da je vozač u nepreglednom zavoju izgubio nadzor nad vozilom te sletio s kolnika i pao s vozilom u provaliju dubine oko 11 metara

OTO: Ilustracija
 
Jučer se na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo 12 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teško, a jedna lakše ozlijeđena.
 
Teško je ozlijeđen 65-godišnji vozač osobnog vozila u nesreći što se dogodila oko 17.15 sati na području Ravne Gore. Riječ je o hrvatskom državljaninu koji je upravljajući osobnim vozilom marke Volkswagen Tiguan, zagrebačkih registarskih oznaka,  u smjeru Mrkoplja u jednom trenutku sletio s kolnika. Očevidom je utvrđeno da je dolaskom u Ravnu Goru, ulica Kosa, u nepreglednom zavoju izgubio nadzor nad vozilom te sletio s kolnika i pao s vozilom u provaliju dubine oko 11 metara. Zbog zadobivenih ozljeda, prevezen je u KBC Rijeka na medicinsku obradu gdje su mu dijagnosticirane teške ozljede.
 
Osim ove prometne nesreće,  zabilježena je i nesreća s materijalnom štetom na području Kastva koju je 62-godišnji vozač izazvao upravljajući osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.83 g/kg. Vozilom marke Opel, riječkih registracijskih oznaka, upravljao je oko 21.15 sati u Ćikovićima i u jednom trenutku udario u vozilo marke Ford, dok je njime upravljala 45-godišnjakinja.  Poradi izazivanja prometne nesreće pod utjecajem alkohola, sankcioniran je kao i ostali prekršitelji, u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.

Kako bi se povećao stupanj sigurnosti u prometu i smanjio broj nesreća te posebice ozlijeđenih osoba u njima, i ovom prilikom pozivamo sve sudionike u prometu, osobito vozače, na povećani oprez i dosljedno poštivanje prometnih propisa.


 

Stranica