Rab: Uspješno provedena akcija dragovoljne predaje oružja i minsko-eksplozivnih sredstava

  • Slika vijesti/2018/Rab-mala01.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Akciji se odazvao veći broj građana koji su dragovoljno i bez ikakvih sankcija policiji predali

FOTO: PU primorsko-goranska 
 
U sklopu provedbe tradicionalne akcije „Mir i dobro“ policijski službenici Policijske postaje Rab pozvali su građane te im omogućili da jučer, između 10 i 14 sati dragovoljno predaju oružje, streljivo i druga minsko-eksplozivna.  
Akciji se odazvao veći broj građana koji su dragovoljno i bez ikakvih sankcija policiji predali tri ručne bombe, dvije trenutne tromblonske mine, jednu kumulativnu tromblonsku minu i jedno topničko streljivo, 21 elektrodetonacijsku kapislu, pištolj M-57 sa spremnikom, 593 komada raznog pješačkog streljiva i 58 komada lovačkog streljiva (sačme). Na prigodno postavljenom info-punktu uz načelnika Stjepana Bobana i policijske službenike Policijske postaje Rab te policijske službenike Odjela protueksplozijske zaštite Policijske uprave primorsko-goranske, akciji su se pridružili i predstavnici udruge umirovljenika MUP-a Rab.
Načelnik Boban zahvalio se članovima udruge umirovljenika na suradnji i sudjelovanju u akciji, kao i predstavnicima medija koji su podržali akciju. Izrazio je zadovoljstvo uspješno provedenom akcijom te se posebno zahvalio građanima koji su prepoznali važnost ove akcije te policiji dragovoljno predali oružje, streljivo i druge predmete koje su neovlašteno posjedovali čime su zasigurno svoje domove, a i otok Rab  učinili sigurnijim.
Akcija kojom je građanima omogućena dragovoljna predaja oružja i drugih opasnih predmeta nije vremenski ograničena te se pozivaju i drugi građani s područja otoka Raba da se s povjerenjem jave Policijskoj postaji Rab  pozivom na broj 192 ili 051/724 092, nakon čega će  do njih na dogovoreno mjesto doći policijski službenici u civilu te na siguran način preuzeti oružje i druge potencijalno opasne predmete.
Također, ovom prilikom pozivaju se i svi građani otoka Raba i s cijelog područja Policijske uprave primorsko-goranske da izbjegavaju uporabu pirotehničkih sredstava, da posebnu pozornost obrate da ova sredstva ne koriste djeca kako ne bi došlo do neželjenih posljedica te kako bi svi građani i posjetitelji predstojeće božićno-novogodišnje blagdane proveli u miru i sigurnosti.


Stranica