Rab: Neovlašteno koristio moped i fizički se sukobio s vlasnikom

Slika 2021/policija%20natpis.JPG

Pravomoćnom presudom nadležnog općinskog suda proglašen je krivim za prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 700 kn

FOTO: Ilustracija

​Rapska policija provela je kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene uporabe tuđe stvari.

Naime, spomenuti se sumnjiči da je u nedjelju, 18. prosinca iz dvorišta kuće na području otoka Raba, otuđio i koristio moped marke Tomos u vlasništvu 27-godišnjeg hrvatskog državljanina te ga je potom parkirao nedaleko oštećenikove kuće.

Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je kako se osumnjičenik toga dana fizički sukobio s oštećenim vlasnikom zbog čega je prekršajno procesuriran. Pravomoćnom presudom nadležnog općinskog suda proglašen je krivim za prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 700 kuna.

Završetkom kriminalističkog istraživanja, 21-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje u kazneno djelo neovlaštene uporabe tuđe stvari.

Budući da u propisanom roku nije regulirao boravište i prekršajno je sancioniran temeljem Zakona o prebivalištu.

 

Stranica