Pronađen kokain, marihuana, novac, vage… - dvojica predana pritvorskom nadzorniku

Slika /kokain.jpg

Odzeto oko 48 grama kokaina, oko 7,5 grama marihuane, veći novčani iznos, od čega oko 68.000 u eurima, a ostatak u drugim valutama

FOTO: ilustracija

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga Policijske uprave primorsko-goranske u suradnji s djelatnicima Jedinice specijalne i interventne policije te djelatnicima drugih nadležnih ustrojstvenih jedinica ove Policijske uprave, proveli su kriminalističko istraživanje nad trojicom hrvatskih državljana, starosti 34, 47 i 58 godina zbog sumnje u počinjenje kažnjivih radnji iz domene zlouporabe droga.

U sklopu provedenog kriminalističkog istraživanja, a po nalogu suca istrage Županijskog suda u Rijeci,  na području Rijeke i Kostrene provedene su pretrage doma i drugih prostorija, kao i osobnih vozila osumnjičenika.

Sveukupno je pronađeno i oduzeto oko 48 grama kokaina, oko 7,5 grama marihuane, veći novčani iznos, od čega oko 68.000 u eurima, a ostatak u drugim valutama, digitalne vage, punila i drugi predmeti koji se dovode u vezu sa zlouporabom droga.

Zbog sumnje da su počinili kaznena djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama, nadležnom državnom odvjetništvu kazneno su prijavljena dvojica hrvatskih državljana, starosti 34 i 47 godina te su predani pritvorskom nadzorniku.

Treći osumnjičenik, starosti 58 godina prekršajno je prijavljen zbog neovlaštenog posjedovanja droge, odnosno počinjenja prekršaja iz domene Zakona o suzbijanju zlouporaba droga.

Stranica