Prodavali amfetamin i marihuanu

Slika amfet-mala.jpg

FOTO: PU primorsko-goranska 

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje nad više osoba s područja Primorsko-goranske županije poradi sumnje da su počinili više kaznenih djela zlouporabe opojnih droga.

Tijekom kriminalističkog istraživanja policija je utvrdila kako je 35-godišnjakinja s područja Kostrene od početka ove godine u više navrata prodala najmanje 450 grama droge amfetamin 24-godišnjaku s područja Jelenja. Isto tako je utvrđeno kako je ovaj 24-godišnjak u ožujku i travnju ove godine prodao najmanje 30 grama droge marihuana 23-godišnjaku s područja Malinske te 20-godišnjaku s područja Delnica. Po nalogu nadležnog državnog odvjetništva izvršena je pretraga stanova i drugih prostorija kojima se koriste 35-godišnjakinja i 24-godišnjak. Tom prilikom policija je kod njih pronašla ukupno 668,90 grama droge amfetamin i 24,90 grama droge marihuana pakiranih u PVC vrećice različite težine. Isto tako pronađena je vrećica s 4 sjemenke indijske konoplje, dvije digitalne vage,  više mobitela i SIM kartica, nekoliko tisuća kuna te drugi predmeti. Svi pronađeni predmeti su oduzeti.

Po završetku kriminalističkog istraživanja nadležnom državnom odvjetništvu kazneno je prijavljena 35-godišnjakinja s područja Kostrene za tri kaznena djela zlouporabe opojnih droga, dok je 24-godišnjak s područja Jelenja prijavljen za četiri kaznena djela zlouporabe opojnih droga.

Isto tako zbog počinjenja kaznenog djela zlouporabe opojnih droga policija je prijavila i 23-godišnjaka s područja Malinske i 20-godišnjaka s područja Delnica.

Tijekom jutra pritvorskom nadzorniku predani su  35-godišnjakinja s područja Kostrene i 24-godišnjak s područja Jelenja.

Ova zapljena još je jedno upozorenje dilerima te dokaz kontinuiranog i sustavnog postupanja policijskih službenika Odjela kriminaliteta droga u cilju suzbijanja zlouporabe svih vrsta droga na ilegalnom tržištu Primorsko-goranske županije. Daljnjom prodajom zaplijenjenih količina droga amfetamin i marihuane na ilegalnom tržištu mogla bi se  ostvariti  protupravna imovinska korist od najmanje  70 tisuća kuna.



Stranica