Priveden zbog lihvarskih ugovora i iznude

Slika /uhicenik04.jpg

 Zbog sumnje na počinjenje dva kaznena djela lihvarski ugovor te iznuda, 39-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku.

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske u suradnji s lošinjskom policijom, proveli su kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela lihvarski ugovor i iznuda.
 
Sumnjiči se da je u razdoblju od travnja 2008. do 17. prosinca 2017. godine  na području Malog Lošinja počinio kazneno djela lihvarski ugovor u namjeri protupravnog stjecanja  imovinske koristi na štetu dvoje hrvatskih državljana. Time ih je materijalno oštetio za oko 447. 000 kuna.
Istim kaznenim djelom, ali i iznudom, oštetio je i 26-godišnjeg hrvatskog državljanina u vremenu između prosinca 2016. do mjeseca svibnja 2019. godine za znatniji financijski iznos, uputivši mu pritom ozbiljne prijetnje i primjenjujući silu.
 
Po završetku istraživanja, zbog sumnje na počinjenje dva kaznena djela lihvarski ugovor te iznuda, 39-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku.
 

Stranica