Pritvoren zbog prikrivanja počinjenja četiri kaznena djela

Slika /2021/lisice.jpg

Policija 41-godišnjaka sumnjiči da je u četiri navrata otkupio različite predmete za koje je znao da su prethodno otuđeni

FOTO: Ilustracija
 
Policijski službenici Policijske postaje Krk dovršili su kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje četiri kaznena djela prikrivanje.
 
Naime, istraživanjem je utvrđeno kako je osumnjičeni tijekom studenoga i prosinca prošle godine u četiri navrata otkupio različite predmete za koje je znao da su prethodno otuđeni na području Istarske županije.
Predmete (električni kablovi, rabljeni vodomjeri i građevinske oplate) je kupio od svojih poznanika i pohranjivao ih u Omišlju na Krku u dvorište svoje obiteljske kuće gdje je i veći dio otuđenih predmeta pronađen. Materijalna šteta je procijenjena na oko 23 000 eura.
 
Osumnjičenik je inače prethodnih mjeseci bio nedostupan policiji i pronađen je prošli tjedan na području Policijske postaje Zabok.

Po završetku opsežnog kriminalističkog istraživanja, koje je provedeno u suradnji PU primorsko-goranske, istarske i krapinsko-zagorske policijske uprave, zbog osnovane sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela, 41-godišnjak je uz kaznenu prijavu mjerodavnom državnom odvjetništvu predan pritvorskom nadzorniku.
 

Stranica