Pritvoren zbog prijetnje i pokušaja ubojstva

Slika /A%20Nove%20Fotke/Uhi%C4%87enik.jpg

Policija 47-godišnjaka sumnjiči da je 51-godišnjem hrvatskom državljaninu uputio ozbiljne prijetnje, a pritom je i osobnim vozilom ga na ograničenom području pokušao pregaziti

FOTO: Ilustracija
 
Policijski službenici II. policijske postaje Rijeka, u suradnji sa službenicima Sektora kriminalističke policije Policijske uprave primorsko-goranske, proveli su kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela prijetnje i ubojstva u pokušaju.
 
Policija ga sumnjiči da je 29. srpnja na području Kraljevice fizički napao 51-godišnjeg hrvatskog državljanina te mu uputio ozbiljne prijetnje. Uz to je osobnim vozilom na ograničenom području pokušao ga pregaziti pa je pritom oštećeni teže ozlijeđen.
U okviru kriminalističkog istraživanja provedena je pretraga doma i prostorija koje 47-godišnjak koristi na području Kraljevice gdje je pronađena i privremeno oduzeta veća količina eksplozivnih sredstava (2,4 kg gospodarskog eksploziva, minobacačka mina, 15 komada barutnog punjenja M63 i 43 komada raznog streljiva). Zbog navedenih sredstava koje je protuzakonito posjedovao, prijavljen je i za počinjenje kaznenog djela nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.
 
Po završetku kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni 47-godišnjak je kazneno prijavljen za spomenuta kaznena djela mjerodavnom državnom odvjetništvu te je predan pritvorskom nadzorniku. 

Stranica