​Pritvoren zbog počinjenja prijevara u gospodarskom poslovanju

Slika /A%20Nove%20Fotke/Euro%20(1).jpg

Unatoč zaprimljenim avansnim sredstvima, 41-godišnjak nije ispunio ugovorne obveze, niti je oštećenima vratio uplaćeni novac, pa je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku

FOTO: Ilustracija
 
Policijski službenici Službe za gospodarski kriminalitet i korupciju Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjim hrvatskim državljaninom te ga kazneno prijavili nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje dva kaznena djela prijevare u gospodarskom poslovanju.
 
Sumnjiči se da je tijekom prošle 2022. godine, kao ovlaštena i odgovorna osoba tvrtke s područja Ličko-senjske županije, s dvoje hrvatskih državljana sklopio ugovor o izradi montažnog objekta. Za ugovorene radove je zatražio i predujam pa je tako ,s ciljem ostvarenja protupravne materijalne koristi, u iznosu od oko 12.220 eura oštetio 55-godišnjaka, a za 7.350 eura 65-godišnjakinju.
 
Naime, budući da osumnjičeni 41-godišnjak unatoč obećanjima i zaprimljenim materijalnim sredstvima nije ispunio ugovorne obveze, niti je oštećenim osobama vratio uplaćena novčana sredstva, kazneno je prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu za počinjenje prijevare u gospodarskom poslovanju i predan pritvorskom nadzorniku.
 
Inače, radi se o osumnjičeniku koji je za istovrsna kaznena djela iz domene gospodarskog kriminaliteta već procesuiran i ima pravomoćnu presudu iz 2022. godine kojom mu je određena uvjetna kazna zatvora.

Stranica