Pritvoren 70-godišnjak zbog upućenih prijetnji oružjem

  • Slika /vijesti/2019/ORU%C5%BDJE-PRES-3.7-SVI.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Završeno je kriminalističko istraživanje nad 70-godišnjim hrvatskim državljaninom, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje oružjem koje je nedozvoljeno posjedovao.

FOTO: PU primorsko-goranska
 
Danas je u sjedištu Policijske uprave primorsko-goranske u Rijeci održana konferencija za medije o završenom kriminalističkom istraživanju. Riječ je o istraživanju koje su proveli policijski službenici Policijske postaje Crikvenica u suradnji sa Službom organiziranog kriminaliteta PU primorsko-goranske nad 70-godišnjim hrvatskim državljaninom, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje oružjem.

Na konferenciji su sudjelovali načelnik Policijske postaje Crikvenica, Dražen Zekić i voditelj Službe organiziranog kriminaliteta PU primorsko-goranske Vlado Kovalčik.
 
U obraćanju medijima voditelj Kovalčik upoznao ih je s činjenicama kako se 70-godišnjeg hrvatskog državljanina sumnjiči da je kazneno djelo prijetnje počinio u dva navrata tijekom travnja i lipnja ove godine na području Bribirakada je 43-godišnjem hrvatskom državljaninu prijetio oružjem. Dodao je pritom da je u koordinaciji s Općinskim Državnim odvjetništvom  u Rijeci, temeljem naloga suca istrage Istražnog centra Županijskog suda u Rijeci, provedena pretraga doma i prostorija koje 70-godišnjak koristi na širem području Novog  Vinodolskog gdje je pronađena veća količina oružja i streljiva, a koje je  počinitelj nedozvoljeno posjedovao.
 
Od oružja je pronađeno vojno i lovačko oružje (dvije AP  M-70 “kalašnjikov“, puška M-59/66 tzv.“papovka“, vojni poluautomatski snajper M-76  i dvije lovačke puške dvocijevke ) te više od 1500 komada različitog streljiva. Zanimljivo je da se dio oružja nalazio u prerađenoj boci namijenjenoj držanju tehničkog plina dušika, dok je streljivo pronađeno u dva prerađena ručna vatrogasna aparata. Time je 70-godišnjak ostvario i elemente kaznenih djela nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari. Zbog navedenih kaznenih djela počinitelj je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu za kazneno djelo prijetnje, kao i za dva kaznena djela nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari te je predan pritvorskom nadzorniku.

Načelnik Dražen Zekić u obraćanju je, u cilju veće sigurnosti, pozvao sve one građane koji još uvijek nelegalno čuvaju oružje i streljivo da ga bez bojazni od posljedica anonimno prijave i predaju policiji.

Naime, u sklopu provedbe akcije MUP-a  „Manje oružja-manje tragedija“ moguće je anonimno i bez ikakvih prekršajnih ili kaznenih sankcija policiji predati sve vrste oružja i eksplozivnih sredstava. Dovoljno je nazvati policiju na besplatni broj telefona 0800 88 92 ili 192. Po pozivu će na adresu gdje se ta sredstva nalaze doći policijski službenici u civilnoj odjeći i s vozilom bez oznaka, čime se građanima jamči anonimnost, kao i sigurno preuzimanje tih sredstva.

Stranica