Pripreme za turističku sezonu

Slika DSC05595 - Copy.JPG

 FOTO:pu-pg

Policijska uprava primorsko-goranska u suradnji s Turističkom zajednicom Kvarnera i ove će godine poduzeti niz aktivnosti u cilju podizanja sigurnosti tijekom turističke sezone na području cijele Primorsko-goranske županije.

Uz izradu promotivnog materijala za turiste koji će se distribuirati za vrijeme cijele turističke sezone na području naše županije, dogovoreno je i održavanje edukativnih radionica za gospodarske subjekte u turizmu. Predstavnici hotelijera, ugostitelja, iznamljivača i svi drugi upoznali bi se s nizom savjeta, preporuka i uputa kako prevenirati kažnjiva djela te vlastitim, i angažmanom svojih djelatnika umanjiti ugroze u prometu, na moru i kriminalitetu općenito.

Priprema javno dostupnog priručnika o sigurnosti u turizmu, izrada aplikacija sa sadržajima koji bi uključivali i teme iz sigurnosti te načini njihova medijskog prezentiranja također su aktivnosti planirane za predstojeće razdoblje turističke sezone.

Dio je to zajedničkih aktivnosti dogovorenih na današnjem sastanku koji je održan u Turističkoj zajednici Kvarnera u Opatiji. Uz predstavnike Policijske uprave primorsko-goranske na čelu s načelnicom Senkom Šubat, sastanku su prisustvovale direktorica Turističke zajednice, Irena Peršić Živadinov i savjetnica Daniela Grlaš.

Na kraju valja reći da je to nastavak niz godina duge i dobre suradnje te zajedničkog nastojanja da se osigura ugodan i siguran dolazak i boravak svima onima koji posjete našu županiju i ove godine.



Stranica