Pripazite na svoje mobitele - riješena krađa

Slika A%20Nove%20Fotke/moto%20mup-a.jpg

Podsjećamo i upozoravamo građane i turiste da paze na svoje stvari, posebice na mjestima gdje se inače okuplja više osoba

FOTO: Ilustracija

Crikvenička policija provela je kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine zbog sumnje da je počinio kazneno djelo krađe.
Spomenutog počinitelja policija je brzo pronašla, a sumnjiči se da je 24. srpnja iskoristio trenutak dok je oštećena 47-godišnja hrvatska državljanka svoj mobitel odložila na pult trgovine u Crikvenici te joj ga otuđio. Kod počinitelja je pronađen otuđeni mobitel, vrijednosti oko 1.500 kuna te će biti vraćen vlasnici.
Zbog počinjenja kaznenog djela krađe počinitelj se prijavljuje mjerodavnom državnom odvjetništvu.
Ovom prilikom podsjećamo i upozoravamo građane i turiste da paze na svoje stvari, posebice na mjestima gdje se inače okuplja više osoba (trgovine, trgovi, sredstva javnog prijevoza, plaže, ugostiteljski objekti i slično). Na meti počinitelja najčešće su novčanici i mobiteli, a počinitelji koriste gužvu, nepažnju i opuštenost vlasnika te se vrlo brzo udalje s mjesta događaja nakon što otuđe njihove stvari.
Više savjeta o tome kako zaštititi svoju imovinu moguće  je pronaći ovdje .
 

Stranica