​Prijevarom u gospodarskom poslovanju oštetili zdravstvenu ustanovu

Slika /novac1.jpg

Osumnjičenici unatoč opomenama nisu izvršili plaćanje medicinskih usluga čime su svojoj tvrtki pribavili protupravnu imovinsku korist u iznosu od oko 9.500 kuna

FOTO: Ilustracija
 
Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave primorsko-goranske, u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom u Rijeci, proveli su kriminalističko istraživanje te prijavili 65-godišnjeg hrvatskog državljanina i 60-godišnjeg državljaninom Srbije, koji trenutačno nije dostupan policiji i za kojim je raspisana potraga, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevara u gospodarskom poslovanju.
 
Policija ih sumnjiči da su kao odgovorne osobe trgovačkog društva s područja grada Rijeke doveli u zabludu pravnu osobu-zdravstvenu ustanovu s kojima su 16. lipnja 2020. godine sklopili ugovor. Prema potpisanom ugovoru ta ustanova se obvezala osigurati zdravstvenu uslugu, a za koju im po dovršetku nisu uplaćena sredstva.
Naime, zdravstvena ustanova je između 3. kolovoza 2020. i 18. svibnja 2021. godine pružila medicinske usluge u skladu s odredbama ugovora za djelatnike riječke tvrtke, a osumnjičenici unatoč opomenama nisu platili te usluge do danas čime su svojoj tvrtki pribavili protupravnu imovinsku korist u iznosu od oko 9.500 kuna.
 
Završetkom kriminalističkog istraživanja, obojica osumnjičenika su kazneno prijavljena mjerodavnom državnom odvjetništvu za navedeno kazneno djelo. Uz to, sukladno Zakonu o trgovačkim društvima, isti se prijavljuju i za kazneno djelo povrede dužnosti u slučaju gubitka, prezaduženosti ili nesposobnosti za plaćanje.

Stranica