Prijavljeni zbog krivotvorenja isprava

Slika 2023/prometna.jpg

Osumnjičenici su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu, dok su zbog prometnih prekršaja sankcionirani temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Delnice s ispostavom Čabar i Policijske postaje Crikvenica  proveli su kriminalistička istraživanja nad dvojicom hrvatskih državljana u dobi od 37 i 39 godina zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela krivotvorenja isprava.

Naime, jučer u jutarnjim satima na širem delničkom području zaustavljeno je osobno vozilo riječkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 39-godišnji hrvatski državljanin koristeći mobitel u vožnji. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da se na vozilu nalaze nepripadajuće registracijske pločice.

Također, utvrđeno je da je upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje te je za navedeno vozilo isteklo važenje prometne dozvole, kao i  ugovor o osiguranju vozila.

Istog dana u popodnevnim satima, na području Crikvenice zaustavljeno je teretno vozilo riječkih registracijskih oznaka za kojeg je također utvrđeno da se na njemu nalaze nepripadajuće registracijske pločice, odnosno pločice s drugog vozila.

Vozilom je upravljao 37-godišnji vozač za kojeg je utvrđeno da mu je izrečena mjera zabrane upravljanja motornim vozilom ,,B'' kategorije.

Zbog počinjenja navedenih kaznenih djela, osumnjičenici su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu, dok su zbog prometnih prekršaja sankcionirani temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Stranica