Prijavljeni za više kaznenih djela gospodarskog kriminaliteta

Slika lova.jpg

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvije osobe sa zagrebačkog područja, starosti 42 i 46 godina poradi osnovane sumnje da su počinili više kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta. Utvrđeno je da 42-godišnjak kao direktor trgovačkog društva sa sjedištem u Viškovu uz pomoć

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvije osobe sa zagrebačkog područja, starosti 42 i 46 godina poradi osnovane sumnje da su počinili više kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta.

Utvrđeno je da 42-godišnjak kao direktor trgovačkog društva sa sjedištem u Viškovu uz pomoć 46-godišnjaka nije prijavio PDV  za 2008. i 2009. godine čime je oštetio Državni proračun Republike Hrvatske za ukupno 527 819,21 kunu. Isto tako u navedenom razdoblju 42-godišnjak nije  poslovne knjige vodio na zakonom propisani način. Nadalje, ovaj 42-godišnjak je tijekom 2009. i 2010. godine na štetu tvrtke pribavio protupravnu imovinsku korist za sebe u iznosu od najmanje 2 442 737,43 kune.

Po završetku kriminalističkog istraživanja 42-godišnjak iz Zagreba se prijavljuje za kaznena djela zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju, zlouporabe položaja i ovlasti ipovreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga, dok se 46-godišnjak prijavljuje zazlouporabu ovlasti u gospodarskom poslovanju.

Isto tako kazneno se prijavljuje tvrtka sa sjedištem u Viškovu sukladno Zakonu o odgovornosti pravnih osoba za kaznena djela.



Stranica