Prijavljeni za počinjenje različitih prekršaja

Slika /A%20Nove%20Fotke/policija1.jpg

Zabilježeno je nekoliko događaja u kojima su počinitelji ugrožavali sigurnost prometa na cestama, narušavali javni red i mir te vrijeđali i omalovažavali policijske službenike tijekom njihova postupanja

FOTO: Ilustracija

U dane vikenda na području Policijske uprave primorsko-goranske zabilježeno je nekoliko događaja u kojima su počinitelji ugrožavali sigurnost prometa na cestama, narušavali javni red i mir te vrijeđali i omalovažavali policijske službenike tijekom njihova postupanja.
Tako su u noći 13. lipnja na području Kraljevice policijski službenici uočili osobno vozilo marke Renault, čiji se vozač nije zaustavio na znak za obavezno zaustavljanje te velikom brzinom nastavio vožnju. Vozilo je ubrzo zaustavljeno te je utvrđeno da istim upravlja 56-godišnji vozač, koji je nekoliko puta odbio provjeru alkoholiziranosti, neprimjereno se ponašao i gestikulirao, pogrdnim riječima vrijeđao i omalovažavao policijske službenike te odbijao postupiti po njihovim naredbama. Spomenuti 56-godišnjak je priveden i zadržan u službenim prostorijama policije. Zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira protiv njega je podnijet optužni prijedlog.

Nadalje, jučer 14. lipnja, oko 20.40 sati, na području Matulja policija je zaustavila osobno vozilo marke Mercedes, zadarskih registracijskih oznaka, kojim je pod utjecajem alkohola od 2,33 g/kg upravljao 43-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine.  Za vrijeme policijskog postupanja iz navedenog vozila izišao je 33-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, koji je neprimjerenim riječima vrijeđao policijske službenike te se ponašao na krajnje nepristojan način kojim se vrijeđaju moralni osjećaji građana. Također je utvrđeno da je pod utjecajem alkohola od 2,19 g/kg te je radi daljnjeg postupanja priveden u službene prostorije i po završetku policijskog postupanja je protiv njega podnijet optužni prijedlog temeljem odredbi  Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.
U službene prostorije policije do prestanka djelovanja alkohola priveden je i spomenuti 43-godišnji vozač te prekršajno prijavljen zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 
Osim toga, izdvajamo i počinjenje prekršaja iz domene Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, za što se sumnjiči 26-godišnji hrvatski državljanin. Po dojavi građana o osobi koja u prostoru u središtu Rijeke posjeduje pištolj, djelatnici interventne i prometne policije zatekli su spomenutog 26-godišnjaka te mu oduzeli startni pištolj s pripadajućim streljivom i priveli ga na kriminalističko istraživanje.
 

Stranica