Prijavljeni za lažiranje prometne nesreće

Slika 2021/policija%20natpis.JPG

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela prijevare i ovjeravanja neistinitog sadržaja, osumnjičenici su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Vrbovsko dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana u dobi od 40 i 64 godine zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela prijevare i ovjeravanja neistinitog sadržaja.

Naime, u listopadu na širem području Vrbovskog, dogodila se prometna nesreća koju je izazvao 64-godišnjak,  vozač osobnog vozila marke Volkswagen, riječkih registracijskih oznaka. Nakon toga, osumnjičenik je, s ciljem izbjegavanja prekršajne odgovornosti na mjesto događaja pozvao 40-godišnjaka koji je po dolasku pozvao policiju, dok se 64-godišnjak udaljio.  Osumnjičeni 40-godišnjak se policijskim službenicima predstavio kao osoba koja je upravljala osobnim vozilom koje je sudjelovalo u prometnoj nesreći o čemu su policijski službenici sastavili odgovarajuću dokumentaciju.

U namjeri dovođenja nadležnog tijela u zabludu, svojim vlastoručnim potpisima ovjeravao je dokumentaciju prometne nesreće, iako je znao da ovjerava neistinite tvrdnje, odnosno da on nije sudjelovao u prometnoj nesreći kao vozač osobnom vozila.

Nedugo zatim, osumnjičenici su predali odštetni zahtjev za nadoknadu nastale štete u osiguravajućem društvu na iznos od oko 30 000 kuna s ciljem da pribave protupravnu imovinsku korist prikazivanjem lažnih činjenica o vozaču osobnog vozila u trenutku nesreće.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela, osumnjičenici su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu.
 

Stranica