Prijavljen za više prekršaja

Slika /A%20Nove%20Fotke/Kostrena-Edward%20(8).JPG

Podsjećamo građane da Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira nije dozvoljeno odavanje pijančevanju i uživanje drugih opojnih sredstava na javnom mjestu,

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici policijske postaje Krk 6. kolovoza oko 15.30 sati na autobusnoj postaji u Omišlju zatekli su 36-godišnjeg hrvatskog državljanina u konzumaciji alkoholnog pića na javnom mjestu. Provjerom alkoholiziranosti utvrđena mu je koncentracija alkohola od 3,69 g/kg. Utvrđeno je kako  sa sobom nema nikakve osobne isprave, a tijekom postupanja vrijeđao je i omalovažavao policijske službenike. Spomenuti je zadržan u službenim prostorijama policije do prestanka djelovanja alkohola. Osim prekršaja iz domene javnog reda i mira utvrđeno je kako mu nije u zakonskom roku podnio zahtjev za novu osobnu iskaznicu niti prijavio boravište.
Zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (iz čl. 17. i  čl. 20) te Zakona o osobnoj iskaznici i Zakona o prebivalištu prekršajno je prijavljen mjerodavnom sudu.  
Podsjećamo građane da Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira nije dozvoljeno odavanje pijančevanju i uživanje drugih opojnih sredstava na javnom mjestu, a isto tako nije dozvoljeno niti davanje pića osobama pod utjecajem alkohola ili maloljetnim osobama mlađim od 16 godina.

Stranica