Prijavljen za prijetnje i tjelesnu ozljedu

Slika /A%20Nove%20Fotke/policija1.jpg

Osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu, za kaznena djela prijetnje i tjelesne ozljede, počinjenih na osnovi nacionalne pripadnosti, sinoć predan pritvorskom nadzorniku. 

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjim hrvatskim državljaninom, a vezano za događaj koji se 20. kolovoza ove godine dogodio u Viškovu. 
 
Policijski su službenici 42-godišnjaka uhitili jučer u ranim jutarnjim satima te započeli kriminalističko istraživanje tijekom kojeg je utvrđena sumnja da je 20. kolovoza oko 20 sati, ispred stambene zgrade u Viškovu, došlo do sukoba zbog parkiranog vozila prilikom čega je osumnjičeni 42-godišnjak oštećenom 70-godišnjem hrvatskom državljaninu, zbog nacionalnog identiteta, uputio ozbiljne prijetnje. Također, tjelesno ga je napao uslijed čega je oštećeni 70-godišnjak lakše ozlijeđen. 
 
Po završetku kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu, za kaznena djela prijetnje i tjelesne ozljede, počinjenih na osnovi nacionalne pripadnosti, sinoć predan pritvorskom nadzorniku. 
 
S obzirom da se radi o državnom službeniku, koji je 1. siječnja iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje preuzet u Ravnateljstvo civilne zaštitu, isti će sukladno Zakonu o državnim službenicima biti udaljen iz službe. 

Stranica