Prijavljen za pet kaznenih djela – otuđio i lutku iz izloga

Slika uhicenik02.jpg

Materijalna šteta koja je nastala ovim kaznenim djelima cijeni se na oko 6.150 kuna

FOTO: Ilustracija

Hrvatski državljanin, starosti 34 godine po završetku kriminalističkog istraživanja policijskih službenika I. policijske postaje Rijeka kazneno je prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu za pet kaznenih djela imovinskog kriminaliteta te predan pritvorskom nadzorniku.  
Temeljem pravodobne dojave građana osumnjičenoga je policija pronašla jučer, 3. ožujka nedugo nakon što je na drzak način iz izloga trgovine na području Škurinja u Rijeci otuđio lutku s odjećom.
Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je i druga kaznena djela počinio također na području Škurinja, i to u razdoblju od početka veljače do jučer. Tako je u više navrata iz trgovine u sklopu trgovačkog centra otuđio različite parfeme poznatih robnih marki u vrijednosti nekoliko tisuća kuna te ih potom prodao. Osim toga, iz jedne trgovine je otuđio  alkoholna pića, a iz druge na drzak način  žensku torbicu.
Tijekom kriminalističkog istraživanja kod njega je pronađena i oduzeta lutka s odjećom te vraćena vlasnici.
Osumnjičeni 34-godišnjak kazneno je prijavljen za dvije krađe i tri teške krađe, a sveukupna materijalna šteta koja je nastala ovim kaznenim djelima cijeni se na oko 6.150 kuna. Počinjenjem kaznenih djela oštetio je tvrtke sa sjedištem u Zagrebu, Omišu i  Klanjecu te trgovački obrt iz Rijeke.
 

Stranica