Prijavljen za neisplatu plaća i prijevaru u gospodarskom poslovanju

Slika /kovanice_o2.jpg

Policijski službenici Službe gospodarskog  kriminaliteta i korupcije Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjim hrvatskim državljaninom

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Službe gospodarskog  kriminaliteta i korupcije Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta. Sumnja se da je kao odgovorna osoba trgovačkog društva s područja Primorsko-goranske županije u rujnu 2017. godine putem ustanove s istog područja oglasio te potom zaposlio 11 studenata s kojima je zaključio 15 ugovora o radu. Nakon što su obavili ugovorene poslove nije im isplatio plaće niti je spomenutoj ustanovi isplatio dogovorenu proviziju. Ovim radnjama oštetio je spomenutu ustanovu i studente za sveukupno više od 23.000 kuna.
Po završetku kriminalističkog istraživanja kazneno je prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu za kaznena djela prijevara u gospodarskom poslovanju  i neisplata plaće.

Stranica