Prijavljen za krađe drva i nedozvoljeno posjedovanje oružja

Slika /A%20Nove%20Fotke/Carigrad%20(2).jpg

Osumnjičeni je prijavljen za devet krađa drva i nepakonito posjedovanje oružja i streljiva

FOTO: PU primorsko-goranska

Policijski službenici policijske postaje Vrbovsko u suradnji s policijskim službenicima Policijske postaje Delnice i Službe organiziranog kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje na počinjenje više kaznenih djela.
Osumnjičeni je navečer, 30. kolovoza zatečen u prometu na području Vrbovskog te je utvrđeno kako je za njim raspisana potraga zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela. Tom prilikom od njega je oduzet pištolj s pripadajućim spremnikom i osam komada streljiva, kojeg je imao sa sobom u teretnom vozilu kojim je upravljao, a za kojeg je utvrđeno da ga nezakonito posjeduje. 
Priveden je na kriminalističko istraživanje u sklopu kojeg je po nalogu suca istrage Županijskog suda u Rijeci obavljena pretraga spomenutog teretnog vozila te doma na širem riječkom području. Pretragom su pronađene i oduzete dvije vojne puške, pištolj, 54 komada streljiva, 12 metara cijepanih drva, novac i drugi predmeti koji se dovode u vezu s počinjenjem kaznenih djela.
Utvrđeno je da pronađeno oružje i streljivo nezakonito posjeduje radi čega je kazneno prijavljen zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari
Također, utvrđena je sumnja da je od kraja srpnja do kraja kolovoza ove godine u tri navrata u mjestima na području Vrbovskog te u šest navrata u mjestima na delničkom području otuđio oko 110,5 prostornih metara cijepanih drva. Otuđenjem drva vlasnici su sveukupno oštećeni za oko 36.100 kuna.
Zbog počinjenja navedenih kaznenih djela predan je pritvorskom nadzorniku.
Također, ovaj 32-godišnjak je jedan od osumnjičenika za kaznena djela počinjena u sastavu zločinačkog udruženja.    
 

Stranica