Prijave za teške krađe i krađe vozila

Slika uhicenik01.jpg

FOTO: Ilustracija 

Policijski službenici II. policijske postaje Rijeka proveli su kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjim Riječaninom poradi osnovane sumnje da je počinio dva kaznena djela teške krađe, od kojih jedno u pokušaju.

Utvrđeno je kako je sredinom kolovoza prošle godine provalio u benzinsku postaju na području Srdoča u Rijeci te otuđio veći novčani iznos. Isto tako je utvrđeno kako je krajem studenog prošle godine provalio u istu benzinsku postaju,  ali pri tom ništa nije otuđio.

Nadalje, kriminalističko istraživanje nad ovim 21-godišnjakom provela je i opatijska policija. Utvrđeno je kako je zajedno s 27-godišnjim Riječaninom u kolovozu i studenom 2011. godine na području Matulja i Opatije otuđio tri osobna vozila marke Fiat uno. Sva vozila su ubrzo pronađena i vraćena vlasnicima.

Ovim kaznenim djelima oštećena je tvrtka iz Kastva (vlasnik benzinske postaje) te vlasnici vozila, starosti 26 do 69 godina za sveukupno oko 155 000 kuna.

Riječanin, starosti 21 godina kazneno se prijavljuje za kaznena djela teške krađe  i oduzimanje tuđe pokretne stvari, dok se 27-godišnjak prijavljuje za kaznena djelo oduzimanje tuđe pokretne stvari.



Stranica