Preventivno djelovanje policije na info-punktovima

  • Slika Prevencija/2022/Info%20punktovi%20-%20trg.%20centri%20(1).jpg
  • Slika
  • Slika

Ovog tjedna info-punktovi su planirani na području Rijeke, otoka Krka i Novog Vinodolskog

FOTO: PU primorsko-goranska

Proteklog tjedna policijski službenici nadležnih policijskih postaja Policijske uprave primorsko-goranske organizirali su info-punktove i dijeljenje letaka u  Lovranu, Medveji, na Rabu u turističkom naselju Suha Punta, u Bakru te u Rijeci na Preluku i Rujevici, dok su info-punktovi u Jadranovu i Omišlju odgođeni zbog vremenskih uvjeta.
 
U izravnoj komunikaciji s policijskim službenicima građane i turiste najviše je zanimalo kako se zaštiti od svih vrsta krađa i provala.  Dobili su korisne savjete o samozaštiti i prevenciji krađa na plažama, krađama bicikla, motocikla, romobila, provalama u automobile i stanove.
Podijeljeni su im letci „Sigurna turistička destinacija“ prevedeni na strane jezike, kako bi  dobili savjete za što ugodniji i bezbrižniji boravak.
Također, domaćim i stranim gostima nautičarima i voditeljima brodica podijeljen je letak na hrvatskom i engleskom jeziku s informacijama o sigurnosti plovidbe na moru, upozoravajući ih da ne smiju glisirati u prostoru 300 metara od obale, od ograde uređene plaže moraju ploviti na udaljenosti većoj od 50 metara, odnosno 150 m od obale prirodne plaže. 
 
Stranim državljanima su se već na graničnim prijelazima Rupa i Brod na Kupi,  na ulazu u RH dijelili letci „Sigurna turistička destinacija“ i „Ne ostavljajte djecu samu u vozilima“, gdje se roditelji i svi koji brinu o djeci mogu upoznati s korisnim savjetima i kaznenim odgovornostima.  
Sveukupno je podijeljeno oko 450 letaka.
 
Ovog tjedna info-punktovi će biti raspoređeni:
 
  • 2. kolovoza  u Puntu na Krku   
  • 4.  kolovoza od 9 do 11 sati u Rijeci, plaža „Villa Nora“
  • 6. kolovoza od 9 do 11 sati u Novom Vinodolskom, Korzo hrvatskih branitelja
  • 7.  kolovoza u Malinskoj na Krku


Stranica