Preventivne aktivnosti za sigurnost djece u prometu

Slika /PROMET/HAK-RUJEVICA-POLIGON.jpg

Djeca su vozeći bicikle, tricikle, romobile i koturaljke na poligonu imala priliku pokazati spretnost i usvojene vještine vožnje, ali i učiti o prometnim pravilima i ponašanju u prometu


FOTO: HAK

Na stadionu Rujevica u Rijeci u subotu je održana tradicionalna akcija “Sigurno u školu s HAK-om” kojoj su se i ovaj put pridružili službenici Policijske uprave primorsko-goranske.
 
Akcija se provodi početkom svake školske godine u kojoj sudjeluju djeca predškolske dobi i učenici do osam godina starosti. Vozeći bicikle, tricikle, romobile i koturaljke na poligonu, djeca su imala priliku pokazati spretnost i usvojene vještine vožnje, ali i učiti o prometnim pravilima i ponašanju u prometu gdje su im savjetima pomagali policijski službenici i djelatnici HAK-a.
 
Policijski službenik iz Službe za sigurnost cestovnog prometa PU primorsko-goranske Dino Dolušić održao je i predavanje za djecu i  njihove roditelje.


Putem animacija i radionice u kojoj su bojali i razgovarali, djeca su učila pravila obveznog ponašanja u prometu. U predavanju je Dolušić naglasio kako se ovom akcijom želi postići da se što više djece educira i pripremi za samostalno sudjelovanje u prometu.

Akcija na Rujevici dio je preventivnih aktivnosti policije koje se u suradnji s Auto klubom Rijeka tijekom cijele školske godine provode u gradu Rijeci i ostalim mjestima u županiji s ciljem zaštite djece u prometu.
 
 
 

Stranica