Preventivne aktivnosti u sklopu Mjeseca borbe protiv ovisnosti

Slika 2023/KRK-INFO%20PUNKT.jpg
FOTO: PU primorsko - goranska

U povodu obilježavanja „Mjeseca borbe protiv ovisnosti“ jučer je u Krku održan info-punkt, postavljen u cilju informiranja i educiranja građana o problemima ovisnosti.  

Tom prigodom policijski službenici prevencije iz Policijske postaje Krk upoznali su građane s raznim oblicima ovisnosti te preventivnim aktivnostima koje se provode na području otoka Krka i drugim dijelovima županije u cilju sprečavanja ovisnosti.

Info-punkt je organiziran u suradnji s djelatnicima Gradskog društva Crvenog križa, a posjetili su ga mnogi građani različite životne dobi kojima je uz niz korisnih informacija podijeljen i promidžbeni materijal. Posebne savjete policijski službenici su uputili svojim mlađim sugrađanima.
Aktivnosti organizirane povodom obilježavanja „Mjeseca borbe protiv ovisnosti“  bit će nastavljene do 15. prosinca.

Između ostalih, u Opatiji je održana i javna tribina koju je organizirala Udruga liječenih alkoholičara iz Opatije, a na kojoj su sudjelovali policijski službenici za prevenciju iz Policijske postaje Opatija.

Tom prilikom policijska službenica za prevenciju Marina Sverić prisutne je upoznala da je u sklopu tog projekta od mjeseca rujna ove godine komponenta o prevenciji od ovisnosti o alkoholu provedena u svim osmim razredima svih osnovnih škola na području Liburnije, na kojoj je sudjelovalo više od 200 učenika,  te da je također pri kraju provođenje i druge komponente u svim srednjim školama. 

Pri tome je istaknula kako je ovim projektom cilj da učenici dobiju spoznaju o štetnosti uporabe alkohola, posebice koliko negativno alkohol utječe na mlade, ali i da saznaju o prekršajnim i kaznenim posljedicama konzumiranja alkohola bilo na javnim površinama, u prometu i slično.
 
Tribinu su pratili uz građane, stručnjake i učenici Medicinske škole Rijeka te učenici srednjih škola u Opatiji kojima je ovaj sadržaj prevencije i dio programa “ Zdrav za 5“ što ga MUP u suradnji s drugim institucijama provodi za mlade naraštaje već niz godina s namjerom preveniranja svih oblika ovisnosti, posebice alkoholizma, ovisnosti o drogama i kocki.
 
 

Stranica