Preventivne aktivnosti policije u turističkoj sezoni

Slika PU_PG/Prevencija/2018/TS-PREV-MALA.jpg

FOTO:PU primorsko-goranska

Tijekom trajanja turističke sezone Odjel prevencije Policijske uprave primorsko-goranske,  u suradnji s nadležnim  policijskim postajama, organizira različite preventivne aktivnosti  u cilju sigurnosti i veće zaštite kako građana, tako i brojnih turista u našoj županiji.

U protekla dva mjeseca održan je ukupno 51 informativni punkt  na području grada Rijeke i okolice, Kastva i Viškova, te u Crikvenici, Jadranovu, Kraljevici, zatim u Novom Vinodolskom, priobalnim mjestima otoka Krka, kao i u Opatiji te ostalim mjestima Liburnije. Bile su to prilike za sve građane i turiste da od policijskih službenika izravno dobiju savjete i upute kako uz  jednostavne mjere samozaštite mogu povećati svoju osobnu sigurnost i sigurnost svoje imovine.

U isto vrijeme, policijski službenici su u više navrata obilazili i plaže na riječkom i liburnijskom području, te kampove i plaže na crikveničkom području gdje su turiste i građane informirali o prevenciji provala u motorna vozila, u apartmane i kamp kućice, te o kaznenim djelima krađa na plaži. Policijskim službenicima su se na informativnim punktovima i u obilasku autokampova na području Policijske postaje Crikvenica pridružili kolege iz Slovačke, dok su na području Policijske postaje Krk hrvatskim kolegama pomagali u ostvarenju učinkovite komunikacije sa stranim turistima policijski službenici iz Poljske i Slovenije, a na području Policijske postaje Opatija policijski službenici iz Rumunjske.

Građanima i turistima je pritom na info punktovima i prilikom obilaska plaža i kampova podijeljeno oko 4000 komada promidžbenih materijala u kojima su navedeni sadržaji, savjeti i upute o samozaštiti i  prevenciji kaznenih djela imovinskog kriminaliteta. Na taj način nastoji se postići jedan od najvažnijih ciljeva projekta, a to je osvješćivanje građana i turista o važnosti samozaštitnog ponašanja i dok se nalaze na godišnjim odmorima.

Sigurnost  tijekom turističke sezone jedan je od najznačajnijih elemenata svake turističke zemlje, pa tako i policija svojim brojnim aktivnostima pridonosi da turisti biraju za odmor Hrvatsku, kao privlačnu i sigurnu destinaciju.



Pisane vijesti