Preventivna kampanja policije u suradnji s KD „Autotrolej“

Slika 2023/Prevencija%20%20-%20d%C5%BEepne%20kra%C4%91e.jpg

Zahvaljujući dobroj suradnji s KD „Autotrolej“ d.o.o. građane će se putem LCD ekrana preventivno informirati i savjetovati, odnosno, upozoriti na opasnosti od džepnih krađa

FOTO: Ilustracija

U vremenu od 16. lipnja do 15. rujna 2023, godine u 36 vozila javnog gradskog prijevoza KD „Autotrolej“ d.o.o. koji  pokrivaju gradske i prigradske linije omogućeno je građanima putnicima da pogledaju na LCD ekranima kratki video spot pod sloganom „PAZITE SE DŽEPARA“.  

Policijska uprava primorsko-goranska od 2018.godine na inicijativu Europske mreže za prevenciju kriminaliteta (EUCPN), provodi preventivnu kampanju „BEWARE OF PICKPOCKETS: #PROTECTYOURPOCKET''.

Zahvaljujući dobroj suradnji s KD „Autotrolej“ d.o.o. građane će se putem LCD ekrana preventivno informirati i savjetovati, odnosno, upozoriti na opasnosti od džepnih krađa.  




Savjeti građanima:
  • Ne nosite sa sobom veće novčane iznose , već koristite kartice! 
  • Odvojite novac od osobnih isprava, ne zapisujte PIN brojeve! 
  • Ne odlažite novčanik, torbu i mobitel na blagajnama, policama ili na stolicama pored sebe u kafićima! 
  • Torbicu držite ispred sebe, poklopcem uz tijelo, ne sa strane ili straga!
  • Budite oprezni kada vam netko nudi pomoć u gužvi vas nešto pita ili se drsko gura - ne upuštajte se u diskusije već provjerite novčanik! 
  • Ako ste pokradeni pozovite policiju i pretražite bližu okolicu. Ukoliko pronađete novčanik, spremite ga u vrećicu i predajte policiji - možda se otkriju korisni tragovi!


Stranica