Prevenirajte mogućnosti krađa tijekom odmora

Slika /A%20Nove%20Fotke/provalnik5.jpg

Kako bi se smanjila mogućnost ove vrste kaznenih djela domaćim i stranim gostima, ali i svim građanima preporučamo da zaključavaju smještajne objekte bez obzira na koliko dugo ih napuštaju ili ukoliko borave dalje od ulaza

FOTO:  ilustracija

Tijekom turističke sezone bilježi se veći broj kaznenih djela imovinskog kriminaliteta na štetu domaćih i stranih gostiju. Za počinjenje ovih kaznenih djela i stjecanje protupravne imovinske koristi počinitelji koriste nepažnju i opuštenost gostiju, nerijetko nezaključane smještajne objekte, otvorene prozore i vrata, predmete ostavljene bez nadzora i druge pogodne situacije.
 
Tako je između 24. i 25. lipnja za sada nepoznati počinitelj na širem crikveničkom području iz nezaključanih apartmana otuđio ženske torbice s novcem, osobnim ispravama i drugim predmetima te se udaljio u nepoznatom smjeru. Kaznenim djelima oštećene su dvije hrvatske državljanke u dobi od 26 i 52 godine, a sveukupna šteta se cijeni na više od 8.000 kuna.
 
Kako bi se smanjila mogućnost ove vrste kaznenih djela domaćim i stranim gostima, ali i svim građanima preporučamo da zaključavaju smještajne objekte bez obzira na koliko dugo ih napuštaju ili ukoliko borave dalje od ulaza, primjerice u vrtu, na  terasi i slično. Također preporučamo da ne ostavljaju vrijedne stvari na vidnom mjestu u vozilima ili dok su u moru bez nadzora na plažama.
Više informacija o mjerama samozaštite tijekom godišnjih odmora može se pronaći ovdje .

Stranica