Prevencijom protiv počinitelja kaznenih djela

  • Slika /vijesti/2019/predavanje%20starije%20osobe%2019%202.jpg
  • Slika

Osobe starije životne dobi  vrlo su često žrtve  kaznenih djela i u puno slučajeva iskorištava se  njihova dob, dobronamjernost, neupućenost ili nepažnja iz razloga što često žive sami, dobronamjerni su, lakovjerni i neupućeni.

FOTO: pu pg

U cilju senzibiliziranja građana starije životne dobi  i podizanja razine njihove samozaštite kako bi se smanjio broj  kaznenih djela na njihovu štetu,  u mjesnom odboru Kozala održano je 7. lipnja ove godine, predavanje na temu „Osobe zrelije životne dobi kao žrtve kaznenog djela“. Osim umirovljenika iz mjesnog odbora Kozala, predavanje su imali priliku poslušati i stariji građani s područja mjesnog odbora Grbci.
 
Predavanja za dvadesetak umirovljenika održao je Dario Tonković policijski službenik iz odjela prevencije Policijske uprave primorsko–goranske. Upoznao je prisutne s pojavnim oblicima kaznenih djela imovinskog kriminaliteta poput drskih krađa, prijevara na kućnom pragu ili uličnih prijevara, ali i s preventivnim mjerama zaštite koje sami mogu poduzeti kako bi se osnažili kao potencijalne žrtve kaznenih djela, dok bi se počinitelju povećao napor i rizik.
 
Osobe starije životne dobi  nerijetko su žrtve  kaznenih djela i u puno slučajeva iskorištava se  njihova dob, dobronamjernost, neupućenost ili nepažnja iz razloga što često žive sami, dobronamjerni su, lakovjerni i neupućeni.
 
Odjel prevencije ovu vrstu predavanja organizirat će za umirovljenike  tijekom cijele godine u Informativnom centru za prevenciju kriminaliteta na području grada Rijeke, u mjesnim odborima te na području Primorsko-goranske županije. 
 
 
 
 

Stranica