Prevencijom protiv ovisnosti

Slika /Prevencija/2019/DROGA-PREDAVANJE-KRK-25.3..jpg

U cilju zaštite djece i mladih- najosjetljivije skupine u društvu, policija će i nadalje organizirati razne preventivne aktivnosti u suradnji s odgojno-obrazovnim ustanovama i drugim nadležnim institucijama.

FOTO: PU primorsko-goranska
 
Jučer je u prostorijama osnovne škole „Fran Krsto Frankopan“ u Krku održano predavanje na temu „Štetnost i posljedice uporaba droga“. Predavanje su organizirali policijski službenici Policijske postaje Krk u  suradnji sa Službom kriminaliteta droga Policijske uprave Primorsko-goranske za 50-ak roditelja učenika te odgojno-obrazovnih djelatnika spomenute škole.

Predavanje su održali policijski službenici Željko Škrbić i Branko Očko, koji su uz prezentacije i razgovor prikazali različite oblike zlouporabe droga. Tako su roditelji i nastavnici imali priliku upoznati se s načinima djelovanja droga, kako prepoznati i otkriti konzumente, kao i načinima nabavljanja zabranjenih tvari. Uz to su ih policijski službenici savjetovali na koji način se od istoga zaštiti te što napraviti u slučajevima sumnje i otkrivanja zlouporabe droga.
Prisutni roditelji i nastavnici na predavanju su mogli vidjeti i uzorke pojavnih oblika droga, a u razgovoru su također dobili i stručne odgovore na brojna pitanja o predmetnoj problematici.
Ovisnost nije problem samo pojedinca ili obitelji već cjelokupne zajednice, stoga su ove vrste preventivnih predavanja više nego poželjne i pohvalne zaključili su roditelji i nastavnici na kraju rasprave.

Kao i do sada u cilju zaštite djece i mladih- najosjetljivije skupine u društvu, policija će i nadalje organizirati razne preventivne aktivnosti u suradnji s odgojno-obrazovnim ustanovama i drugim nadležnim institucijama.
 
 

Stranica