Prevencijom do veće sigurnosti građana

Slika PU_PG/info punkt 08.08.2018 dario.jpg

FOTO: ilustracija

Tijekom proteklog tjedna policijski službenici Odjela prevencije  Policijske uprave primorsko-goranske i I. policijske postaje Rijeka  održali su tri preventivna info-punkta i to na Trsatskoj gradini i glavnoj tržnici u Rijeci. 

Prisutnost policije na ovim mjestima uvijek privuče pažnju građana i turista, a oni su još jednom najveće zanimanje pokazali za informacije i savjete o prevenciji i samozaštiti od krađa na plažama,  provala u vozile i stambene objekte. U ugodnoj i obostrano korisnoj komunikaciji građani i turisti su s policijskim službenicima razmijenili svoja iskustva te im zahvalili na brizi za njihovu sigurnost. 

Uz savjete i preporuke, policijski su službenici podijelili više od 200 informativno-edukativnih letaka i brošura u cilju smanjenja vjerojatnosti da postanu žrtve različitih vrsta kaznenih djela. 

S obzirom na dosadašnja iskustva  vrlo dobrog  prijema preventivnih info-punktova, ova vrsta aktivnosti nastavlja se i idući tjedan kada će se preventivni info-punktovi  održati prema sljedećem rasporedu: 

  • 14. kolovoza 2018 godine, od 9 do 11 sati - obilazak kampova „ Selce“ i „Uvala Slana“  te podjela informativno edukativnih letaka
  • 15. kolovoza 2018. godine, grad Krk (Obala bb) od 10 do 12  sati
  • 17. kolovoza 2018. godine, Hipermarket Plodine, Marinići bb od 10 do 12 sati
  • 17. kolovoza 2018. godine od 9 do 11 sati , Jadranovo, Kloštar 55 (kod trgovine Konzum)


Pisane vijesti