Prevencijom do sigurnog ljetovanja

Slika PU_PG/Prevencija/2018/IIP-POLICIJA-MALA-27.8..jpg

FOTO:: PU primorsko-goranska

Segment sigurnosti u turizmu jedan je od najznačajnijih elemenata koji svaku turističku destinaciju čini konkurentnijom i poželjnijom potencijalnom turistu.  Stoga i na području Primorsko-goranske županije, jedne od najposjećenijih hrvatskih turističkih destinacija, policija poduzima sve potrebne mjere u održavanju sigurnosti tijekom turističke sezone.

Odjel prevencije Policijske uprave primorsko-goranske u suradnji s nadležnim policijskim postajama tijekom ljetnih mjeseci redovito organizira info-punktove radi informiranja i savjetovanja građana i turista, a i provodi se obilazak plaža i kampova u kojima boravi veći broj turista. Tim prigodama turiste se, kao i ostale građane, kroz razgovor izravno savjetuje, upućuje i educira. Poseban naglasak je na savjetovanju o samozaštiti od najčešćih kaznenih djela u turističkoj sezoni kao što su: krađe na plažama, u trgovačkim centrima ili na mjestima javnog okupljanja, provale i krađe iz stambenih objekata i vozila, drske krađe, kao i o svim drugim kaznenim djelima.

Prošlog tjedna, od 20. do 24. kolovoza, na područjima I. i II. policijske postaje Rijeka te Policijske postaje Crikvenica, održani su preventivni info-punktovi u Rijeci na Gradskoj tržnici u Verdijevoj ulici i u Trgovačkom centru „Plodine“ u Vukovarskoj ulici, te u Novom Vinodolskom na Korzu hrvatskih branitelja. Također su policijski službenici  obilazili autokampove „Selce“ i „Uvala Slana“, pri čemu su osim komunikacije i savjetovanja turista i građana, podijelili im edukativne promidžbene materijale. U provedbu ovih aktivnosti na području Crikvenice uključili su se i policijski službenici iz Republike Slovačke. Ukupno je podijeljeno oko dvjesto promidžbenih letaka i brošura o samozaštiti i  prevenciji kaznenih djela imovinskog kriminaliteta.

 Ovaj tjedan planira  se organizirati dva info punkta, prema sljedećem rasporedu:

•  četvrtak, 30. kolovoza 2018. godine od 9 do 11 sati  - Crikvenica, ulaz u gradsku plažu „Miramare“

•  petak, 31. kolovoza 2018. godine od 9 do 10 sati - Rijeka, glavna gradska tržnica (Verdijeva ulica)



Pisane vijesti