Pretragom doma pronađeno oružje i droga

Slika 2021/lisice.jpg

Pretragom doma i drugih prostorija osumnjičenih na opatijskom području, pronađena je lovačka puška, 14 patrona, oko 1040 grama droge marihuane...

FOTO: Ilustracija

Opatijska policija provela je kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana, starosti 35 i 63 godine zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama te prekršaja iz domene Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Pretragom doma i drugih prostorija osumnjičenih na opatijskom području, pronađena je lovačka puška, 14 patrona, oko 1040 grama droge marihuane, staklena posuda s više sjemenki biljke indijske konoplje, suha stabljika dužine 92 cm i grane biljke indijske konoplje dužine od 28 cm do 51 cm.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni 35-godišnjak je zbog sumnje da je drogu posjedovao u namjeri daljnje prodaje kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku.

Također, osumnjičeni 63-godišnjak prekršajno je prijavljen zbog prekršaja iz članka 11. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Stranica