Presretač zaustavio vozača motocikla zbog prekoračenja brzine, ali i počinjenja ostalih prometnih prekršaja

Slika /A%20Nove%20Fotke/Presreta%C4%8D-novo%20(2).JPG

Vozaču motocikla izdani su prekršajni nalozi s ukupnom novčanom kaznom od 15.500 kuna i izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima odgovarajuće kategorije u trajanju od 13 mjeseci

FOTO: Ilustracija
 
Tijekom jučerašnjeg dana posada policijskog presretača Policijske uprave primorsko-goranske zabilježila je više prekršaja prekoračenja dozvoljenih brzina kretanja vozila, kao i drugih prometnih prekršaja.
 
Izdvajamo vozača motocikla koji je na auto cesti A7,  iz smjera Križišća prema Krku počinio nekoliko prekršaja. Riječ je o 23-godišnjem hrvatskom državljaninu kojega je posada presretača snimila u 8,14 sati dok je upravljajući motociklom marke „Yamaha“, riječkih registracijskih oznaka, u blizini čvora Hreljin u velikom prekoračenju brzine, te nakon toga u pretjecanju s desne strane kolnika u dva navrata te u pretjecanju kolone vozila na Krčkom mostu preko pune linije. Kretao se brzinom od 182 km/h na dijelu prometnice gdje je ograničenje brzine 100 km/h te nastavio činiti prekršaje dionicom Sv. Kuzam-Kraljevica-most Krk.
 
Zbog počinjenja navedenih prekršaja, u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, izdani su mu prekršajni nalozi s ukupnom novčanom kaznom u iznosu od 15.500 kuna i izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima odgovarajuće kategorije na razdoblje od 13 mjeseci.

Stranica