Prekršajno sankcionirani zbog vožnje pod utjecajem alkohola

Slika 2023/prometna.jpg

Osumnjičenici su uz optužne prijedloge dovedeni na prekršajni odjel nadležnog općinskog suda

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Postaje prometne policije Rijeka i Policijske postaje Vrbovsko prekršajno su prijavili dvojicu hrvatskih državljana u dobi od 54 i 58 godina zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Policija je jučer oko 19,50 sati u središtu Rijeke zaustavila 54-godišnjaka dok je upravljao osobnim vozilom zagrebačkih registracijskih oznaka jednosmjernom ulicom, odnosno prometnom trakom za promet vozila iz suprotnog smjera. Provjerom alkoholiziranosti utvrđeno je da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola od 1,99 g/kg. Osim toga, utvrđeno je još nekoliko prekršaja (upravljanje vozilom za vrijeme izrečene mjere zabrane upravljanja, nevaljana osobna iskaznica, nekorištenje sigurnosnog pojasa te opasni tehnički nedostaci vozila).

Nešto kasnije, na području Vrbovskog, oko 21,05 sati policija je prilikom redovne kontrole prometa zaustavila 58-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao osobnim vozilom daruvarskih registracijskih oznaka te je utvrđeno da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola od 2,53 g/kg.
Zbog opasnosti da će nastaviti ugrožavati sigurnost prometa na cestama, vozači privedeni su u službene prostorije policije i zadržani do prestanka djelovanja alkohola.

Po završetku postupanja policije, osumnjičenici su uz optužne prijedloge dovedeni na prekršajni odjel nadležnog općinskog suda gdje je 58-godišnjaku rješenjem određena novčana kazna od 1790 eura  eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja od tri mjeseca, dok će 54-godišnjaku presuda biti izrečena naknadno.
 

Priopćenja