​Prekršajno sankcionirani zbog neovlaštenog posjedovanja droge

Slika /2022/DROGA-KZ-NOVO-.jpg

U sedam dana u PGŽ-u zabilježeno 30 slučajeva u kojima su zatečene 33 osobe u neovlaštenom posjedovanju raznih droga  

FOTO: ilustracija

Od prošlog petka, 7. srpnja, pa do danas na području Policijske uprave primorsko-goranske zabilježeno je 30 slučajeva u kojima je zatečeno ukupno 33 osobe u neovlaštenom posjedovanju manjih količina raznih droga.
 
Od navedenih osoba njih 16 su hrvatski državljani te su dva državljana Francuske , dva Italije, dva državljana Ukrajine i po jedan državljanin Austrije, BiH, Kosova i Sjeverne Makedonije a zatečeni su na području Crikvenice, otoka Krka, Gorskog kotara, Malog Lošinja, Matulja i Rupe te Mošćeničke Drage.
 
Ukupno je oduzeto ok 53,50 grama marihuane, 19,90 grama droge hašiš, zatim 10.48 grama konoplje,  8 grama droge psilocibin, zatim amfetamin tzv. speed u količini od 2,10 grama, nešto više od 2 grama kokaina i 14 jointa.
 
Svi navedeni prekršitelji su sankcionirani sukladno Zakonu o suzbijanju zlouporabe droga.
 
Uz navedene, jučer je sankcioniran i 34-godišnji hrvatski državljanin kojega je opatijska policija kazneno prijavila za počinjenje krađe torbe s mobitelom i drugim predmetima u Mošćeničkoj Dragi na plaži te je prilikom uhićenja kod njega pronašla 5,81 gram droge marihuana.
Zbog počinjenog kaznenog djela, 34-godišnjak je uz kaznenu prijavu mjerodavnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku.
 

Stranica