Prekršaji na moru

Slika PU_PG/A Nove Fotke/Pomorska (1).JPG

FOTO: Ilustracija

Ovog tjedna policijski službenici Postaje pomorske policije Rijeka tijekom svojih redovnih zadaća zabilježili su i počinjenje 13 prekršaja na moru, od kojih je najveći broj prekršaja nedozvoljenog glisiranja na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale. Tako su u akvatoriju otoka Cresa i Raba zatečena četiri državljana Njemačke, tri državljana Austrije, dva Češke te jedan državljanin Belgije.

Osim nedozvoljenog glisiranja zabilježili su i tri ostala prekršaja. U sportskom rekreacijskom ribolovu bez potrebne dozvole u creskom i rapskom akvatoriju su zatečeni državljani Italije i Njemačke, dok je na području Cresa zatečen državljanin Nizozemske koji je plovilom upravljao pod utjecajem alkohola od 0,88 g/kg.

Počinitelji navedenih prekršaja sankcionirani su prema odredbama Pomorskog zakonika, odnosno prema Zakonu o morskom ribarstvu i izrečene su im novčane kazne. Pomorska policija će i nadalje kontinuirano poduzimati sve potrebne mjere i radnje u cilju ostvarenja veće sigurnosti prometa na moru te sprječavanja mogućih nesreća, stradavanja kupača i ronioca.



Pisane vijesti