Predajte nelegalno oružje i streljivo bez sankcija

Slika malo-oruzje.jpg

Pozivamo građane da nelegalno oružje, streljivo i druga minsko-eksplozivna sredstva predaju dragovoljno i bez ikakvih sankcija,

FOTO: Ilustracija 

Jučer tijekom dana 34-godišnji građanin predao je policiji pušku i sto komada streljiva različitog kalibra koje je pronašao prilikom čišćenja obiteljske kuće.

I ovom prilikom, sve građane podsjećamo kako se na području cijele Republike Hrvatske kontinuirano od 2007. godine provodi akcija „Manje oružja – manje tragedija“. Jedan od osnovnih ciljeva akcije je poticanja građana na legalizaciju i dragovoljnu predaju oružja te na taj način smanjenje neželjenih posljedica nezakonitog držanja oružja.

Ono što je posebno za istaknuti je da se protiv osoba koje nelegalno oružje, streljivo, minsko-eksplozivna i druga sredstava dobrovoljno predaju, neće pokretati prekršajni ili kazneni postupak.

Stoga, pozivamo građane da nelegalno oružje, streljivo i druga minsko-eksplozivna sredstva predaju dragovoljno i bez ikakvih sankcija, te poput ovog 34-godišnjaka svoj dom učine sigurnijim.

Više informacija o akciji „Manje oružja-manje tragedija“, o tome što možete učiniti kao građanin te što će poduzeti policija možete pronaći na slijedećim stranicama:

http://primorska.policija.hr/MainPu.aspx?id=114632

http://primorska.policija.hr/MainPu.aspx?id=112865

  



Stranica